Euro-Vent fik ordren på alle 3 entrepriser i forbindelse med byggeriet af Hilton Food Groups kødforarbejdningsanlæg i Århus. Fabrikken er på 18.000 m2 og leverer færdigpakket kød til Coops 1.200 butikker i Danmark.
LAVE DRIFTSOMKOSTNINGER
225 medarbejdere fra den børsnoterede britiske kødvirksomhed Hilton Food Group nyder godt af luften fra i alt 9 anlæg, der håndterer administration, kantine, storkøkken og fabrik. 7 af anlæggene er med varmegenvinding.
”Der har været fokus på energioptimering fra starten. Hilton Food Group ville have lave driftsomkostninger, og Euro-Vent kunne tilbyde en bedre varmegenvindingsgrad, end de krævede” fortæller Jacob V. Andersen, der er en af ejerne i Euro-Vent ApS.
HURTIG KØLING OG AFFUGTNING
Anlæggene kan håndtere 180.000 m3 luft i timen. Helt op til 50-80 % af varmeenergien kan genbruges.
Den høje grad af varmegenvinding er et af Euro-Vents specialer, og var afgørende ift. at få ordren. 2 af de 9 anlæg er installeret i produktionen og udtørrer og nedkøler luften. Tilsammen leverer de en køleeffekt på 1.500 kW og håndterer 180.000 m3 luft i timen.
Resultatet er et nedkølet og affugtet produktionslokale, der overholder dansk fødevarelovgivnings høje krav.
FAGMÆSSIGT KORREKT ARBEJDE
Euro-Vent har bygget returluftskanaler af mineraluldspaneler til det specialfremstillede ventilationsanlæg i produktionen.
Euro-Vent har detailprojekteret alle anlæg og tilpasset delkomponenter i egne lokaler i Risskov.
Euro-Vent har tidligere leveret løsninger til slagterier og til Arla og Carletti og kender dermed de specielle udfordringer, der er i levnedsmiddelindustrien.