Artikler

Euro-Vent valgt som leverandør af ventilation på biogasanlæg i Norge

Euro-Vent skal i løbet af efteråret og vinteren 2012/2013 udfører ventilationsløsning hos Frevar KF i Fredrikstad, som er det første offentlige affaldsselskab i Norge, som satser på biogas.
Frevar KF er en virksomhed, som behandler og genanvender industri- og husholdningsaffald for bl.a. Fredrikstad kommune

Ventilationsanlægget er udarbejdet som en energi effektiv løsning, med varmegenvinding og 3 trins luftskrubber neutralisering, samt ventilering og køling af kontrol-, velfærds- og teknikrum. Hele kanalsystemet opbygges på udsugningssiden af PVC kanaler, da procesluften i forbindelse med biogas produktion er meget aggressiv, hvilket giver alle former for metalkanaler meget kort levetid.

Luftskrubber løsningen leveres til Euro-Vent af Ammongas, som også har hjulpet Frevar KF med at finde frem til den ideelle løsning, ud fra hvilke typer affald virksomheden forventer at modtage fremover og dermed hvilke stoffer, anlægget skal kunne håndtere.

Ventilationsbranchen i Norge har endnu ikke tradition for at bygge anlæg, hvor der er fokus på energieffektivitet og varmegenvinding, det er temaer, der først i de senere år er blevet afgørende, når der skal vælges leverandør. Dette er også årsagen til, at Euro-Vent som den eneste, tilbød den rigtige løsning til Frevar KF, samt at løsningen og udførelsesevnen, på Frevars
vurderingsskema af de 4 indkomne tilbud, gav Euro-Vent dobbelt så mange point som nummer 2.
Projektet er hos Euro-Vent udarbejdet af salgschef Jacob V. Andersen og projektleder Uffe Stub-Holm, og selve udførelsen af projektet varetages af Uffe Stub-Holm, der bruger nogle af Euro-Vents faste montører til opgaven.

Da Norge ikke er et EU land, er det ikke muligt ”bare at tage derop og montere”, de norske myndigheder har kraftig fokus på udenlandsk arbejdskraft og om udenlandske virksomheder i landet overholder både de økonomiske og de arbejdsmiljømæssige regler i landet.

Euro-Vent har derfor oprettet et Norsk selskab, hvilket giver mulighed for, at blive registreret hos de rette myndigheder og dermed imødegå udfordringer.
Dette vil også på sigt give Euro-Vent mulighed for, at kunne påtage sig opgaver i Norge, hvor det tidsmæssige aspekt for opstart af leverancen, kan være afgørende for valg af leverandør.