Artikler

Euro-Vent ventilerer ny tårnfabrik i Nyborg

Euro-Vent blev valgt som leverandør af alt ventilation på Andresen Towers nye fabrik i Nyborg.
Projektet var fra starten under tidspres, hvilket skyldes at man langt inde i projektfasen var nødsaget til, at flyttes den nye fabrik fra Langeskov til Nyborg, dette gav nogle meget store udfordringer for bl.a. Cowi i Odense, som var rådgivere på projektet.

Da de 4 bydende ventilationsentreprenører var indkaldt til forhandlinger, var der udover de udbudsmæssige konditioner, et gældende parameter der hed, I skal kunne starte montagen om 4 dage!
Euro-Vent opfyldte alle betingelser og vandt opgaven.

Byggeriet startede med pælefundering i januar, og Euro-Vent startede montagen i begyndelsen af februar. Leverancen bestod af i alt 5 ventilationsanlæg i størrelse fra ca. 5.000 til ca. 65.000 m3/h, alle opbygget på taget af bygningerne på stativer med gangbroer. Leverancen indeholdt ligeledes rejsning af et 18 meter høj afkast på taget af bygning, således at toppen af afkast var ca. 28 meter over gulvniveau i bygning.

Da produktionen af tårnelementer gerne skulle starte med udgangen af maj, skulle alle være indstillede på, at den meget stramme tidsplan ikke måtte overskrides, men modsat gerne forceres.
Euro-Vent overholdt alle milepæle, samt den forcerede tidsplan og afleverede til tiden.